Kareivių palaiminimas

Palaiminimas kareiviams yra malda, kuria prašoma Dievo apsaugos ir stiprybės kariaujantiems ar tarnaujantiems kariuomenėje. Juo siekiama, kad kareiviai būtų vedami ne tik fiziniuose mūšiuose, bet ir dvasinėje kovoje, išlaikydami savo tikėjimą, stiprybę ir drąsą, nepriklausomai nuo išbandymų. Taip pat prašoma Dievo pagalbos išsaugoti taiką ir sugrįžti saugiai namo.

Palaiminimo tekstas kareiviams:

„Viešpatie, mes meldžiame Tavo apsaugos šiems kareiviams, kurie tarnauja savo šaliai. Suteik jiems stiprybės ir drąsos kiekviename jų kelyje, apsaugok juos nuo pavojų ir nelaimių. Tegul jų širdys būna kupinos ramybės, o jų mintys tvirtos tikėjime, net sunkiausiomis akimirkomis. Suteik jiems išminties priimti teisingus sprendimus ir visada siekti taikos bei teisingumo. Saugo juos nuo blogio ir vedžiok jų žingsnius su savo malone. Grąžink juos saugius namo pas jų šeimas, stiprius dvasia ir kūnu. Mes prašome Tavo globos ir ramybės, per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.“

Palaiminimas reiškia Dievo vedimo ir apsaugos prašymą kareiviams, kai jie susiduria su tarnybos pavojais ir iššūkiais. Juo siekiama suteikti kareiviams dvasinės jėgos, kad jie išliktų ištikimi savo pareigoms ir neprarastų tikėjimo net sunkiausiomis akimirkomis. Taip pat prašoma, kad jie visuomet siektų taikos ir teisingumo, kad jų sprendimai būtų pagrįsti Dievo išmintimi, o gyvenimo kelias vedamas Jo malonės.