Palaiminimas prieš naujo namo įkurtuves

Palaiminimas prieš naujo namo įkurtuves yra krikščioniška tradicija, kurioje meldžiama Dievo apsaugos ir palaimos naujiems namams bei juose gyvenantiems žmonėms. Tai ypatingas būdas pašventinti naujus namus, prašant, kad Dievas globotų visus, kurie ten gyvens, suteikdamas jiems ramybę, džiaugsmą, saugumą ir dvasiškai pripildytą gyvenimą. Šis palaiminimas išreiškia norą, kad namai būtų vieta, kur klestėtų tikėjimas, meilė ir harmonija.

Tai gali atlikti kunigas ar šeimos nariai, susirinkę namuose ir prašydami Dievo apsaugos bei palaimos.

„Viešpatie, mes dėkojame Tau už šiuos namus. Prašome Tavo palaimos šiai vietai ir visiems, kurie čia gyvens. Tegul šiuose namuose visada būna ramybė, meilė ir supratimas. Saugok mus nuo pavojų, apsaugok nuo visų blogų įtakų ir suteik savo malonę kiekviename gyvenimo žingsnyje. Tegul Tavo šventoji Dvasia pripildo šiuos namus šviesa ir ramybe, ir tegul jie būna vieta, kur visi susirenka kartu Tavo garbei. Laimink mus ir mūsų namus, per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.“

Šis palaiminimas išreiškia prašymą, kad Dievas globotų ir saugotų namus bei jų gyventojus. Tai yra ne tik materialių dalykų pašventinimas, bet ir dvasinis prašymas, kad namai būtų šventa vieta, kurioje klestėtų tikėjimas, šeimos vienybė ir meilė. Palaiminimo metu namai atiduodami į Dievo rankas, prašant Jo vedimo ir apsaugos kasdieniniame gyvenime.