Tavo gėrimai yra blogis

Raidės V R S N S M V – S M Q L I V B, esančios ant šventojo Benedikto medalio, reiškia galingą maldą, kuria atmetama Šėtono įtaka ir blogis. S M Q L I V B dalis yra sutrumpinta frazė:

  • Sunt Mala Quae Libas – „Tavo gėrimai yra blogis“
  • Ipse Venena Bibas – „Išgerk savo paties nuodus“

Šios frazės yra tiesioginis atsakymas Šėtonui ir blogiui, nurodant, kad viskas, ką jis siūlo, yra nuodai ir blogis. Pirmoji dalis („Tavo gėrimai yra blogis“) nurodo, kad Šėtono pasiūlymai, pagundos ir vilionės yra kenksmingos dvasinei žmogaus būklei, nors gali atrodyti patrauklios iš pirmo žvilgsnio. Antroji frazė („Išgerk savo paties nuodus“) rodo, kad šios blogos jėgos ir veiksmai galiausiai sugrįš pas Šėtoną, kuris kentės dėl savo paties veiksmų.

Šios raidės ant Benedikto medalio reiškia ne tik apsaugą nuo fizinių grėsmių, bet ir gilią dvasinę apsaugą. Tikinčiajam jos yra tarsi skydas, padedantis atsisakyti blogio ir išlaikyti vidinę ramybę bei pasitikėjimą Dievu.

Medalis ir šios frazės yra naudojamos kaip apsauga nuo visų formų blogio ir pagundų, stiprinant tikėjimą bei apsisprendimą nepasiduoti jokiems apgaulingiems pasiūlymams ar nuodėmėms.