Niekada man nepatark tuščių dalykų

Raidės V R S N S M V – S M Q L I V B, kurios randamos ant šventojo Benedikto medalio, reiškia galingą maldą prieš blogį ir pagundas. Šios raidės sudaro lotyniškos frazės santrumpas:

  • V R S N S M VVade Retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana, kas reiškia: „Atsitrauk, Šėtone, niekada man nepatark tuščių dalykų.“

Tai aiškus ir tvirtas atsisakymas sekti Šėtono vilionėmis, kurios dažnai apgaubtos tuščiais pažadais ar apgaulingomis pagundomis. Frazė atspindi tikinčiojo ryžtą nepasiduoti blogiui, nes pagundos, nors ir gali atrodyti patrauklios, yra bevertės ir vedančios į dvasinį pavojų.

Kartu su šia fraze taip pat naudojama kita dalis:

  • S M Q L I V BSunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas, kas reiškia: „Tavo siūlomi dalykai yra blogi, išgerk savo nuodus.“

Šios frazės susijusios su atmetimu bet kokių Šėtono pasiūlymų ir prakeikimų. Žmogus, pasikliaujantis šiuo palaiminimu, tiki, kad blogis sugrįš pas tą, kuris jį siūlo. Tai parodo tikinčiojo pasiryžimą išlikti ištikimu Dievui ir atsisakyti bet kokių Šėtono vilionių.

Benedikto medalis ir šios maldos simbolizuoja apsaugą nuo blogio, dvasinių kovų ir pagundų. Tikinčiojo kreipimasis į Dievą ir šventąjį kryžių yra galinga priemonė prieš tuščias, apgaulingas viliones, kurios gali sukelti dvasinę žalą.