Om Shanti Shanti Shanti

„Om Shanti Shanti Shanti“ yra induistinis palaiminimas, dažnai sakomas maldose ir meditacijose. Tai ne tik gili dvasinė mantra, bet ir siekis harmonijos bei ramybės visame kūne, prote ir dvasioje. Ši mantra dažnai naudojama meditacijos pradžioje ar pabaigoje, siekiant atnešti ramybę asmeniui, aplinkai ir visai žmonijai. Žodis „Shanti“ sanskrite reiškia „ramybė“, ir jis kartojamas tris kartus tam, kad būtų pasiekta visapusiška ramybė skirtinguose būties lygmenyse.

„Om“ – šventas garsas, laikomas pirmapradžiu visatos vibracijos garsu. Jis apibūdina dieviškąjį pradą ir viso pasaulio esmę. Skirtinguose religiniuose ir dvasiniuose tekstuose „Om“ reiškia viską apimančią energiją, kuri yra aukščiausia tiesa ir suvokimas.

Ši mantra kartojama tris kartus, nes kiekvienas „Shanti“ turi savo atskirą reikšmę:

  • Pirmasis „Shanti“ skirtas atnešti ramybę fiziniam kūnui, išlaisvinant jį nuo kančios, ligų ir skausmo.
  • Antrasis „Shanti“ skirtas ramybei prote, apsaugant nuo nerimo, streso ir mentalinių trikdžių.
  • Trečiasis „Shanti“ skirtas dvasinei ramybei, siekiant, kad dvasia būtų apsaugota nuo negatyvios energijos ir disharmonijos.

Ši mantra turi gilią prasmę ir dažnai naudojama tiek individualiai praktikuojant meditaciją, tiek šventose ceremonijose. Jos kartojimas padeda atpalaiduoti kūną, nuraminti protą ir pasiekti aukštesnę dvasinę ramybę.

Naudojimas:

  • Sakoma meditacijos pradžioje ar pabaigoje, siekiant sukurti harmoniją.
  • Naudojama per maldas, siekiant užtikrinti ramybę visoje visatoje.
  • Praktikuojama kasdieniame gyvenime, norint išlaikyti vidinę ramybę.

Induistiniuose šventuose tekstuose mantra dažnai minima kaip būdas pasiekti vidinį balansą ir ryšį su kosmosu. Skamba ji paprastai, tačiau už jos slypi gilios filosofinės idėjos apie žmogaus prigimtį, dvasinį tobulėjimą ir visatos tvarką.

„Om Shanti Shanti Shanti“ mantra skirta sukurti visapusišką ramybę – kūnui, protui ir dvasiai. Tai yra būdas pasiekti harmoniją su savimi ir visata, siekiant ramybės, apsaugos ir gerovės.