Dieviškų darbų gyrius

{a} Dėkosiu VIEŠPAČIUI visa širdimi
{b} dorųjų taryboje ir sueigoje.
{g} Kokie nuostabūs VIEŠPATIES darbai!
{d} Visi, kurie jais žavisi, nori juos suprasti.
{h} Visa, ką jis daro, pilna jo garbės ir didybės;
{v} jo teisumas amžinas.
{z} VIEŠPATS neleidžia mums užmiršti savo nuostabių darbų, –
{h} jis švelnus ir gailestingas.
{t} Parūpina maisto tiems, kas jo pagarbiai bijo;
{j} niekad jis neužmiršta savo Sandoros.
{k} Savo tautai apreiškė savo galybės darbus,
{l} atiduodamas jiems tautų paveldą.
{m} Jo rankų darbas tiesa ir teisingumas,
{n} tvirti jo įsakai.
{s} Patikimi amžių amžiais,
{‘a} duoti tiesa ir teisumu.
{p} Savo tautai siuntė atpirkimą,
{z} sudarė su jais amžiną Sandorą.
{q} Šventas ir šiurpulingas jo vardas!
{r} Pagarbi VIEŠPATIES baimė – išminties pradžia;
{š} gerai tai supranta, kurie ja gyvena.
{t} Jo šlovė yra amžina.

Psalmė yra padėkos ir šlovinimo himnas Viešpačiui, kuriame išreiškiama Dievo darbų didybė, Jo teisumas, ištikimybė bei sandoros išlaikymas. Tai 111-oji psalmė iš Biblijos, kurioje dėkojama Dievui už Jo darbus, Jo gailestingumą ir teisumą.

Psalmė prasideda šlovinimu ir padėka Viešpačiui iš visos širdies, skelbiant Dievo darbus dorųjų bendruomenėje. Giesmė pabrėžia Dievo veiksmus ir nuostabius darbus, kurie kelia nuostabą ir troškimą juos suprasti. Viešpaties darbai yra pilni didybės ir garbės, o Jo teisumas amžinas – tai reiškia, kad Dievas visuomet veikia pagal teisingumo principus ir Jo teisumas niekada nesikeičia.

Toliau psalmėje pabrėžiama Dievo ištikimybė ir rūpestis Jo tauta. Jis parūpina maisto tiems, kurie pagarbiai Jo bijo, ir niekada neužmiršta savo Sandoros – tai yra, Dievas visuomet laikosi savo pažadų. Viešpats savo tautai apreiškia savo galybės darbus, atiduodamas tautų paveldą.

Dievo įsakymai ir darbai yra teisingi ir patikimi amžių amžiais, paremti tiesa ir teisingumu. Viešpats taip pat yra Atpirkėjas, kuris siunčia savo tautai išgelbėjimą ir sudaro su jais amžiną Sandorą. Pagarbi Viešpaties baimė, kaip sakoma psalmės pabaigoje, yra išminties pradžia. Tiems, kurie gyvena pagal šią pagarbą Dievui, Jo šlovė ir šventumas yra amžini.

Psalmė kviečia šlovinti Dievą už Jo amžiną ištikimybę, švelnumą, gailestingumą bei teisingumą, kartu pabrėžiant Dievo Sandoros nepertraukiamumą ir atpirkimą Jo tautai.