Vėlinių malda

Viešpatie Dieve,

Šiandien mes prisimename mūsų mylimus mirusiuosius, kurie paliko šį pasaulį ir atgulė amžino poilsio ramybėje. Su giliu tikėjimu ir dėkingumu už jų gyvenimus mes kreipiamės į Tave, prašydami Tavo užtarimo ir malonės.

Prašome, kad Tu suteiktum jiems amžiną ramybę ir šviesą, kad jie galėtų mėgautis Tavo šlovės džiaugsmu ir ramiu poilsiu. Tegul Tavo meilė ir malonė, kurią jie patyrė gyvenime, tęsis ir po mirties, suteikdama jiems amžiną gyvenimą su Tavo šventaisiais.

Mes meldžiame, kad Tu atleisti jų nuodėmes ir suteikti jiems dangiškąją laimę. Tegul jų sielos ilsisi Tavo ramybėje ir būna apgaubtos Tavo meile.

Prašome, kad Tu užtartum mus, gyvenančius šioje žemėje, ir padėtum mums gyventi pagal Tavo valią, kad galėtume vilties ir tikėjimo kupini priimti Tavo dovaną amžino gyvenimo.

Dėkojame už mūsų mirusius ir už viską, ką jie mums paliko. Prašome Tavo palaimos ir vilties, kad mes taip pat galėtume būti vieningi su jais Tavo karalystėje.

Amen.

Malda skirta melstis už mirusiuosius, prašyti Dievo atleidimo ir amžinojo gyvenimo jiems, bei prašyti palaimos ir stiprybės likusiems gyventi pagal Dievo valią.