Taikos malda

Dangiškasis Tėve,

Mes ateiname pas Tave šiuo sunkiu ir neramiu metu, prašydami Tavo taikos ir ramybės. Mes žinome, kad tik Tu gali suteikti tikrąją taiką, kurios reikia mūsų pasauliui, mūsų bendruomenėms ir mūsų širdims.

Prašome, kad Tu apšviestum mūsų mintis ir širdis, kad galėtume veikti su meile ir užuojauta. Tegul mūsų veiksmai ir žodžiai būna skirti taikai ir supratimui, o ne nesutarimams ir konfliktams.

Palaimink mus ir visus, kurie dirba dėl taikos, ir suteik jiems stiprybės ir išminties. Padėk mums ieškoti dialogo ir sprendimų, kurie atneštų taiką ir susitaikymą, tiek mūsų asmeniniuose santykiuose, tiek plačiame pasaulyje.

Prašome, kad Tu išgydytum mūsų širdis ir protus nuo neapykantos, pykčio ir baimės. Tegul Tavo meilė ir taika pripildo mūsų gyvenimus ir padeda mums kurti harmoningą ir vieningą pasaulį.

Dėkojame už Tavo begalinę meilę ir malonę, ir prašome, kad Tavo taika būtų su mumis visada.

Amen.


Malda už taiką skirta prašyti Dievo pagalbos, kad būtų pasiekta taika ir ramybė tiek asmeniniame gyvenime, tiek plačiame pasaulyje. Ji kviečia Dievą apšviesti mūsų mintis ir širdis, kad veiktume su meile ir užuojauta, skatindami taiką ir supratimą vietoj konfliktų. Malda prašo palaiminti tuos, kurie dirba dėl taikos, ir suteikti jiems stiprybės bei išminties. Ji taip pat prašo išgydyti širdis nuo neapykantos, pykčio ir baimės bei siekti harmoningos ir vieningos bendruomenės ir pasaulio.