Kūčių malda

Dangiškasis Tėve,

Šiandien, Kūčių vakarą, mes susirinkome prie šio stalo, dėkodami už Tavo dovaną, mūsų Viešpatį Jėzų Kristų, kuris atėjo į pasaulį kaip mažas vaikas, kad suteiktų mums išgelbėjimą. Mes dėkojame Tau už visus gerumus, kuriais mus aprūpini, ir prašome Tavo palaiminimo šią šventinę naktį.

Prašome, kad Tavo taika ir meilė būtų mūsų širdyse ir mūsų namuose. Padėk mums atpažinti ir branginti šią ypatingą dieną, kai Tu tapai vienu iš mūsų, kad galėtume gyventi pagal Tavo pavyzdį ir mokymą.

Apsaugok mus nuo visų pavojų, suteik mums vienybę ir supratimą. Aplink mūsų stalo, kur susibūrėme su šeima ir artimaisiais, tegu lieka Tavo ramybė ir džiaugsmas.

Mes taip pat prisimename visus, kurie šiuo metu yra vieniši, sergantys ar kenčiantys. Suteik jiems paguodą ir stiprybę, ir padėk mums būti šviesa ir paramos šaltiniu tiems, kurie to reikia.

Ačiū Tau už Tavo begalinę meilę ir malonę. Prašome, kad ši šventinė naktis būtų pilna džiaugsmo, ramybės ir Tavo palaimos.

Amen.


Kūčių malda skirta dėkoti Dievui už Kristaus gimimą ir Jo dovaną žmonijai. Ji prašo Dievo palaiminimo šventinę naktį, siekiant, kad taika, meilė ir džiaugsmas būtų mūsų širdyse ir namuose. Malda kviečia atsiminti ir branginti Kūčių vakaro ir vakarienės šventę, prašo apsaugos nuo pavojų, vienybės ir supratimo šeimoje. Be to, ji primena apie svarbą būti dėmesingiems ir palaikančiais tiems, kurie yra vieniši ar kenčia. Kūčių malda yra skirta stiprinti tikėjimą, vienybę šeimoje ir atnešti Dievo ramybę bei palaiminimą.