Dievo gailestingumo vainikėlio malda

Dievo Gailestingumo vainikėlis yra ypatinga malda, susijusi su Dievo gailestingumu, ir dažnai kalbama naudojant rožinį. Štai Dievo Gailestingumo vainikėlio maldos tekstas:

  1. Pradžioje:
    „Tėve mūsų, kuris esi danguje, teesie šventas Tavo vardas, teateinie Tavo karalystė, teesie Tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje. Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien. Ir atleisk mums mūsų kaltes, kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams. Ir neleisk mūsų gundyti, bet gelbėk mus nuo pikto. Amen.“ „Sveika, Marija, malonės pilnoji, Viešpats su Tavimi, tu pagirta tarp moterų ir pagirtas Tavo įsčių vaisius Jėzus. Šventoji Marija, Dievo Motina, melsk už mus, nusidėjėlius, dabar ir mūsų mirties valandą. Amen.“ „Tikiu į Dievą, visagalį Tėvą, dangaus ir žemės Sutvėrėją, ir į Jėzų Kristų, vienatinį Jo Sūnų, mūsų Viešpatį, kuris prasidėjo iš Šventosios Dvasios, gimė iš Mergelės Marijos, kentėjo prie Poncijaus Piloto, buvo nukryžiuotas, numirė ir buvo palaidotas, nužengė į pragarus, trečiąją dieną prisikėlė iš numirusių, įžengė į dangų, sėdi visagalio Dievo Tėvo dešinėje, iš ten ateis gyvųjų ir mirusiųjų teisti. Tikiu į Šventąją Dvasią, šventąją visuotinę Bažnyčią, šventųjų bendravimą, nuodėmių atleidimą, kūno iš numirusių prisikėlimą ir amžinąjį gyvenimą. Amen.“
  2. Didžiosiose karoliukuose (vieną kartą):
    „Amžinasis Tėve, aukojame Tau Tavo mylimojo Sūnaus, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kūną ir Kraują, Sielą ir Dievystę kaip atpirkimą už mūsų nuodėmes ir viso pasaulio nuodėmes.“
  3. Mažuosiuose karoliukuose (dešimt kartų):
    „Dėl Jo skaudžios kančios būk gailestingas mums ir visam pasauliui.“
  4. Pabaigoje (tris kartus):
    „Šventas Dieve, Šventas Galingasis, Šventas Amžinasis, pasigailėk mūsų ir viso pasaulio.“


Malda yra kalbama kaip gailestingumo prašymas, siekiant Dievo malonės sau ir visam pasauliui, ypatingai prisimenant Jėzaus kančią ir atpirkimą.

Dievo Gailestingumo vainikėlis, kaip malda, turi gilų dvasinį ir teologinį turinį, pagrįstą Dievo gailestingumu ir atleidimu. Jis buvo populiarintas Šventosios Faustinos Kowalskos, kurios regėjimai ir pranašystės apie Dievo gailestingumą padėjo išryškinti šią maldą. Malda dažniausiai kalbama naudojant rožinį, ir jos struktūra yra tokia:

  1. Pradžia: „Tėve mūsų“, „Sveika, Marija“ ir „Tikiu“ – šios maldos dalys yra standartiniai krikščioniškos maldos elementai, kurie pabrėžia tikėjimą ir prašymą Dievo pagalbos bei apsaugos.
  2. Didžiosiose karoliukuose: „Amžinasis Tėve, aukojame Tau Tavo mylimojo Sūnaus, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kūną ir Kraują, Sielą ir Dievystę kaip atpirkimą už mūsų nuodėmes ir viso pasaulio nuodėmes.“ – Ši maldos dalis yra skirta prisiminti Jėzaus Kristaus atpirkimą ir auką už žmonių nuodėmes. Tai atspindi pačią maldos esmę: susitaikymą su Dievu ir gailestingumą.
  3. Mažuosiuose karoliukuose: „Dėl Jo skaudžios kančios būk gailestingas mums ir visam pasauliui.“ – Šie žodžiai yra prašymas Dievo gailestingumo ir atleidimo už nuodėmes, ne tik už asmenines, bet ir už visą pasaulį. Tai akcentuoja bendrą žmonių poreikį Dievo gailestingumui ir išgelbėjimui.
  4. Pabaigoje: „Šventas Dieve, Šventas Galingasis, Šventas Amžinasis, pasigailėk mūsų ir viso pasaulio.“ – Šie žodžiai yra šlovinimo ir pagarbos Dievui išraiška, kartu prašant Jo gailestingumo ir malonės.

Maldos tikslas ir naudojimas:

  • Gailestingumo ieškojimas: Dievo Gailestingumo vainikėlis yra malda, skirta prašyti Dievo gailestingumo, atleidimo ir apsaugos. Ji skatina susimąstyti apie savo nuodėmes ir ieškoti Dievo gailestingumo, kad būtų išgydytos tiek asmeninės, tiek kolektyvinės nuodėmės.
  • Dvasinė ramybė: Kalbant šią maldą, tikintysis ieško dvasinės ramybės ir atsipalaidavimo, sutelkdamas dėmesį į Jėzaus Kristaus auką ir Dievo gailestingumą.
  • Malda už kitus: Be asmeninio prašymo dėl atleidimo, malda taip pat yra skirta prašyti Dievo gailestingumo visam pasauliui, įskaitant žmones, kurie yra toli nuo Dievo arba kenčia dėl įvairių problemų.

Šią maldą galima kalbėti bet kuriuo metu, ypač kai norima išreikšti pagarbą Dievo gailestingumui, prašyti Jo pagalbos ir suteikti dvasinį palaikymą tiek sau, tiek kitiems.