Malda už ligonių sveikatą

VIEŠPATIE JĖZAU KRISTAU, TU mokei mus: „Jeigu kas iš jūsų susitars žemėje dviese melsti kokio dalyko, jiems mano dangiškasis Tėvas jį suteiks.“ Todėl nuolankiai maldaujame Tave grąžinti sveikatą ligoniams (čia paminėti ligonių vardus), kurie šaukiasi (kuriems šaukiamės) palaimintojo Jurgio užtarimo. Trokštame, kad tai būtų naudinga jų išganymui. Tavimi, Viešpatie, pasitikime ir amžiais nebūsime apvilti. Amen.


Maldos žodžiai yra kreipimasis į Viešpatį Jėzų Kristų su pasitikėjimu ir tikėjimu, kad Jis išklausys maldas už ligonius. Malda paremta Jėzaus mokymu apie bendrą maldą, kuri yra išgirstama, kai keli tikintieji susitaria ir meldžiasi kartu. Štai ką reiškia kiekviena šios maldos dalis:

„VIEŠPATIE JĖZAU KRISTAU, TU mokei mus: ‚Jeigu kas iš jūsų susitars žemėje dviese melsti kokio dalyko, jiems mano dangiškasis Tėvas jį suteiks.‘“
Ši dalis primena Jėzaus mokymą iš Evangelijos pagal Matą (Mt 18, 19), kur Jėzus pažadėjo, kad bendra malda, kai kelios širdys susijungia prašydamos to paties, bus išgirsta. Tai pabrėžia vienybės ir tikėjimo svarbą maldoje.

„Todėl nuolankiai maldaujame Tave grąžinti sveikatą ligoniams (čia paminėti ligonių vardus), kurie šaukiasi (kuriems šaukiamės) palaimintojo Jurgio užtarimo.“
Tikintieji prašo Viešpaties pagalbos sergantiems žmonėms, kviesdami į maldą užtarėją – palaimintąjį Jurgį (kuris galėtų būti palaimintasis Jurgis Matulaitis arba kitas šventasis, priklausomai nuo konteksto). Tai yra prašymas ne tik tiesiogiai Viešpačiui, bet ir per šventuosius, kurie gali užtarti tikinčiuosius.

„Trokštame, kad tai būtų naudinga jų išganymui.“
Svarbiausias tikslas nėra vien tik fizinis išgijimas, bet dvasinė gerovė ir išganymas. Tikinčiųjų noras yra, kad sveikata būtų atkurta ne tik kūnui, bet ir sielai, kad tai prisidėtų prie jų amžinojo išganymo.

„Tavimi, Viešpatie, pasitikime ir amžiais nebūsime apvilti.“
Šie žodžiai išreiškia tikinčiųjų pasitikėjimą Jėzumi ir Jo pažadais. Tai liudijimas, kad tikėjimas Juo yra neapvils, nes Jis visada veikia dėl mūsų gerovės, net jei kartais rezultatai gali skirtis nuo to, ko tikimės.

„Amen.“
Patvirtinamas ir užbaigiamas maldos prašymas, išreiškiant visišką pasitikėjimą ir pritarimą. „Amen“ reiškia „tebūnie taip“ ir simbolizuoja maldos nuoširdumą.

Malda yra ypatingai tinkama, kai keli žmonės susivienija prašydami Dievo išgydymo sergantiems artimiesiems, pabrėžiant dvasinę gerovę ir tikėjimą Dievo pagalba.