Malda netekus gyvenimo prasmės

Viešpatie, jaučiuosi praradęs (-usi) kryptį ir prasmę savo gyvenime. Visa, kas anksčiau man atrodė svarbu, dabar atrodo tuščia, o širdį užvaldo neviltis. Aš ateinu pas Tave, nes žinau, kad tik Tu gali mane atgaivinti ir vėl suteikti gyvenimui prasmę.

Prašau Tavęs, Viešpatie, atverk man akis, kad galėčiau matyti savo gyvenimą Tavo šviesoje. Parodyk man tikslą ir kryptį, kurios aš taip trokštu. Duok man stiprybės ištverti šį sunkų laikotarpį ir viltį, kad su Tavo pagalba galiu rasti naują prasmę ir džiaugsmą.

Viešpatie, padėk man suvokti, kad mano gyvenimas turi vertę, nes Tu mane sukūrei ir mane myli. Net jei aš negaliu matyti savo kelio, tikiu, kad Tu turi planą mano gyvenimui. Padėk man pasitikėti Tavimi ir priimti Tavo vedimą.

Prašau, Viešpatie, užpildyk mano širdį savo ramybe ir meile. Suteik man jėgų tikėti, kad ateis geresnės dienos ir kad Tu niekada manęs nepaliksi. Aš pasitikiu Tavo gailestingumu ir meldžiu, kad Tu parodytum man kelią į naują gyvenimą, kupiną prasmės ir vilties. Amen.


Šios maldos žodžiai išreiškia gilų vidinį skausmą, neviltį ir pasimetimą, kai žmogus praranda gyvenimo kryptį ir prasmę. Ji tinkama meldimuisi tada, kai asmuo jaučiasi pasimetęs, praradęs džiaugsmą ir gyvenimo tikslą, patiria depresiją, didžiulius gyvenimo pokyčius, kurie sukelia egzistencinę krizę, arba kai susiduria su dideliais nuostoliais – tiek asmeniniais, tiek emociniais.

„Viešpatie, jaučiuosi praradęs (-usi) kryptį ir prasmę savo gyvenime.“
Atspindi žmogaus neviltį, kai gyvenimas atrodo beprasmis. Žmogus pripažįsta savo sužeistumą ir kreipiasi į Dievą, nes jaučia, kad pats nesugeba rasti sprendimo. Tokie jausmai gali kilti po asmeninių praradimų, santykių nutrūkimo, nesėkmių darbe ar kitose gyvenimo srityse, kai atrodo, kad visi svarbiausi tikslai prarado prasmę.

„Prašau Tavęs, Viešpatie, atverk man akis, kad galėčiau matyti savo gyvenimą Tavo šviesoje.“
Ši dalis atspindi tikinčiojo troškimą gauti Dievo vedimą. Žmogus supranta, kad prasmės atradimas gali slypėti Dievo planuose, todėl meldžiama šviesos, kuri padėtų pamatyti, kad gyvenime vis dar yra viltis ir prasmė, nors dabar to nematyti.

„Parodyk man tikslą ir kryptį, kurios aš taip trokštu.“
Tikintysis prašo, kad Dievas atskleistų gyvenimo kryptį, tikslą, kurio šiuo metu jis neranda. Gyvenimo prasmės praradimas gali būti siejamas su dvasiniais ieškojimais, ir ši maldos dalis išreiškia troškimą atrasti, kaip gyventi pagal Dievo valią.

„Padėk man suvokti, kad mano gyvenimas turi vertę, nes Tu mane sukūrei ir mane myli.“
Ši dalis primena Dievo besąlygišką meilę, net tada, kai žmogus jaučiasi menkavertis. Ji yra svarbi tada, kai žmonės praranda savivertę ir abejoja savo gyvenimo prasmingumu. Ši mintis paremta krikščionišku mokymu, kad kiekvienas žmogus yra vertingas dėl to, kad yra Dievo kūrinys.

„Prašau, Viešpatie, užpildyk mano širdį savo ramybe ir meile.“
Maldos dalis siekia Dievo paguodos ir ramybės. Kai žmogus praranda prasmę ir jaučiasi pasimetęs, dažnai kyla nerimas ir emocinė įtampa. Prašoma Dievo pagalbos, kad širdyje atsirastų vidinė ramybė, kurios ieško žmogus gyvenimo sunkumų metu.

„Suteik man jėgų tikėti, kad ateis geresnės dienos ir kad Tu niekada manęs nepaliksi.“
Išreiškiama viltis, kad situacija gali pagerėti ir kad Dievas visada bus šalia. Ši dalis svarbi, kai žmogui reikia tikėjimo, jog net ir sunkiomis akimirkomis Dievas nėra toli ir kad ateitis gali būti geresnė, net jei dabartis atrodo beviltiška.

„Meldžiu, kad Tu parodytum man kelią į naują gyvenimą, kupiną prasmės ir vilties.“
Meldžiamasi dėl naujos pradžios. Žmogus, kuris prarado gyvenimo kryptį, prašo, kad Dievas jam padėtų atkurti prasmę ir tikslą. Tai gali būti ypač tinkama, kai žmogus išgyvena egzistencinę krizę, netektį, asmenines ar profesines nesėkmes, kai atrodo, kad visi gyvenimo tikslai nebeturi reikšmės.

Ši malda tinkama melstis, kai žmogus susiduria su giliu vidiniu sužeidimu, depresija, neviltimi, gyvenimo prasmės praradimu. Ji padeda asmeniui išsakyti Dievui savo skausmą ir prašyti dvasinės paguodos bei naujo prasmės ir tikslo atradimo. Tai gali būti tinkama po sunkių skyrybų, mylimo žmogaus netekties, profesinių nesėkmių, vidinės krizės ar tiesiog gyvenimo akimirkų, kai viskas atrodo beprasmiška.