Kartą Dievas tarė, du kartus girdėjau

Frazė „Kartą Dievas tarė, du kartus girdėjau“ yra paimta iš Psalmės 62, 11. Ši ištrauka Biblijoje skamba taip:

„Kartą Dievas tarė, du kartus girdėjau: galybė priklauso Dievui.“

Ši frazė yra būdas išreikšti Dievo žodžio galybę ir svarbą. „Kartą tarė, du kartus girdėjau“ yra hebrajiška išraiška, kuri reiškia, kad tai, ką Dievas sako, yra labai svarbu ir turi būti ypatingai įsimenama bei apmąstoma. Šiuo atveju Dievo žodis yra kartą išsakytas, bet Jo galia ir svarba kartojasi žmogaus sąmonėje, tarsi tai būtų pasakyta kelis kartus. Tai taip pat reiškia, kad Dievo žodis gali būti suprastas ir išgirstas keliais skirtingais būdais arba turi gilesnę prasmę.

Simbolinė ir dvasinė prasmė:

  1. Dievo žodžio galia:
  • Nors Dievas gali tarti tik vieną žodį, jo poveikis yra daug gilesnis. Vieną kartą ištartas Dievo žodis gali turėti didžiulę įtaką ir stiprybę. Psalmistas šiuo būdu pabrėžia, kad Dievo žodžiai yra galingi ir jiems reikia atidaus klausymo bei svarstymo.
  1. Pakartotinė svarba:
  • Tai rodo, kad Dievo žodis ne tik pasiekia žmogų, bet ir kartojasi žmogaus sąmonėje, taip sustiprinant jo reikšmę ir svarbą. Dievo žodis išlieka širdyje, jį reikia medituoti ir apmąstyti nuolat.
  • Šis dvigubas girdėjimas reiškia, kad Dievo žodžiai yra tokie svarbūs, jog jie ne tik turi būti išgirsti, bet ir vidiniai suprasti bei prisiminti.
  1. Galybė priklauso Dievui:
  • Psalmės kontekste ši frazė yra susieta su teiginiu, kad „galybė priklauso Dievui“. Tai reiškia, kad Dievas yra visagalis, Jo galia ir valdžia yra galutinė ir aukščiausia. Psalmistas išgirsta ir supranta, kad visa galia yra Dievo rankose, ir todėl Jis yra vertas pasitikėjimo.

Teologinė prasmė:

  1. Dievo žodžio nepakartojamumas:
  • Net jei Dievas taria tik vieną kartą, Jo žodis yra amžinas ir jo poveikis tęsiasi. Dievo žodis yra toks galingas, kad vienintelis pasakytas žodis gali būti suvokiamas ir apmąstomas ne vieną kartą.
  1. Apmąstymas ir meditacija:
  • Ši frazė taip pat kviečia giliai apmąstyti Dievo žodį. Kai girdime Dievo žodį, turime jį priimti ne tik paviršutiniškai, bet leisti jam įsigilinti į mūsų širdį ir protą. Taip „du kartus girdėjimas“ tampa kvietimu nuolat ieškoti gilesnio Dievo tiesų supratimo.
  1. Dievo valdžios pripažinimas:
  • „Galybė priklauso Dievui“ taip pat primena, kad visa, kas vyksta pasaulyje, yra Jo rankose. Žmonėms gali atrodyti, kad jie turi kontrolę, bet galutinė galybė yra Dievo. Tai teikia pasitikėjimą Dievo valia ir galia, ypač sudėtingose gyvenimo situacijose.

Frazė „Kartą Dievas tarė, du kartus girdėjau“ (Psalmė 62, 11) išreiškia, kad Dievo žodis turi didžiulę svarbą ir galybę. Nors Dievas ištaria tik vieną kartą, Jo žodis yra toks stiprus, kad jį reikia klausytis, suprasti ir apmąstyti dar ir dar kartą. Ši frazė taip pat pabrėžia, kad Dievo galybė ir valdžia yra amžinos, todėl žmogus gali pasitikėti Dievu ir Jo valia bet kokiomis aplinkybėmis.