Kaip Dievas sukūrė dangų, žemę ir visatą

Jam panorėjus, visa atsirado: dangus, saulė, vanduo, žuvys, paukščiai, gyvuliai ir tobuliausi kūriniai – angelai bei žmonės.

Pagal krikščionišką tikėjimą, Dievas sukūrė dangų, žemę ir visatą savo visagaliu žodžiu – Jis tiesiog panorėjo, ir visa atsirado. Šis kūrimo aktas yra aprašytas Pradžios knygoje (Biblijos pirmoje knygoje), kur pasakojama, kaip Dievas per šešias dienas sukūrė visą pasaulį.

  1. Jam panorėjus, atsirado dangus ir žemė – Dievas sukūrė dangų, žemę ir visatą iš nieko. Tai reiškia, kad viskas, kas egzistuoja, kilo tik iš Jo valios ir galios.
  2. Jis sukūrė saulę, mėnulį, žvaigždes – Dievas sukūrė visus dangaus kūnus, suteikė šviesą, kad šviestų dieną ir naktį, ir nustatė dangaus tvarką.
  3. Dievas sukūrė vandenį, žuvis, paukščius ir gyvūnus – Dievas sutvėrė visas gyvybės formas, kurios egzistuoja gamtoje: augalus, gyvūnus, paukščius ir visą gyvūnų pasaulį.
  4. Tobuliausi Dievo kūriniai – angelai ir žmonės – Angelai yra dvasinės būtybės, kurios tarnauja Dievui, o žmogus yra ypatingas Dievo kūrinys, sukurtas pagal Jo atvaizdą, su kūnu ir nemirtinga siela. Žmogus buvo sukurtas būti Dievo kūrybos viršūne, turinčiu laisvą valią ir gebėjimą mylėti bei bendrauti su Dievu.

Dievas sukūrė viską su meile ir išmintimi, o visa kūrinija atspindi Jo šlovę ir grožį.