Svarbiausios apreikštos tikėjimo tiesos

Yra vienas Dievas trijuose Asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Dievas Šventoji Dvasia.

Dievas Sūnus yra tapęs žmogumi ir numiręs dėl mūsų išganymo.

Dievas yra teisingas: už gera atlygina, už pikta baudžia.

Žmogaus siela yra nemirtinga.

Šios keturios pagrindinės apreikštos tikėjimo tiesos yra esminės krikščioniškajame tikėjime. Jos apibrėžia pagrindinius Dievo ir žmogaus santykius bei tikėjimo esmę:

  1. Yra vienas Dievas trijuose Asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Dievas Šventoji Dvasia.
    Tai Švenčiausiosios Trejybės tiesa, kuri teigia, kad Dievas yra vienas, bet trijuose asmenyse. Tai paslaptis, kurioje Dievas Tėvas yra kūrėjas, Dievas Sūnus – atpirkėjas, o Dievas Šventoji Dvasia – šventintojas ir gyvybės teikėjas. Trejybė yra pamatinė krikščioniškojo tikėjimo tiesa.
  2. Dievas Sūnus yra tapęs žmogumi ir numiręs dėl mūsų išganymo.
    Tai Jėzaus Kristaus įsikūnijimas ir atpirkimas. Jėzus, Dievo Sūnus, tapo žmogumi, kad išgelbėtų žmoniją iš nuodėmės. Jo mirtis ant kryžiaus yra pagrindinis atpirkimo aktas, kuriuo žmonėms buvo suteikta galimybė būti sutaikytiems su Dievu ir gauti amžinąjį gyvenimą.
  3. Dievas yra teisingas: už gera atlygina, už pikta baudžia.
    Ši tiesa rodo, kad Dievas yra teisingumo Dievas. Dievas vertina žmonių veiksmus ir pagal juos atlygina ar baudžia. Tie, kurie siekia gėrio ir laikosi Jo valios, gaus atlygį, o tie, kurie daro bloga ir nepaiso Jo įsakymų, susidurs su pasekmėmis. Dievo teisingumas yra susijęs su Jo meile ir gailestingumu.
  4. Žmogaus siela yra nemirtinga.
    Ši tiesa teigia, kad žmogaus siela po fizinės mirties toliau egzistuoja. Žmogus yra sukurtas ne tik laikinam gyvenimui žemėje, bet ir amžinybei su Dievu. Sielos nemirtingumas reiškia, kad po mirties žmogus yra kviečiamas į amžiną gyvenimą, tačiau tai priklauso nuo jo gyvenimo žemėje ir pasirinkimų.

Šios tiesos yra krikščionybės pagrindas ir padeda tikintiesiems suprasti Dievo planą bei savo vietą jame.