Šeimai bei visiems ieškantiems Dievo

Knyga yra mėnraštis, skirtas šeimoms bei visiems, ieškantiems dvasinio ryšio su Dievu ir žmonėmis. Knyga pateikia Evangelijos ištraukas, jas paaiškina bei pritaiko kasdieniam šeimos gyvenimui, įtraukiant vaikų klausimus ir tėvų atsakymus. Ši kūrybiška ir įtraukianti knyga skatina šeimas kartu diskutuoti apie tikėjimą, gyvenimą ir Dievo mokymus.

Temos ir struktūra

Knygos pagrindas yra biblinės istorijos ir evangelijų pasakojimai, kuriuose gilinamasi į svarbiausius krikščionybės momentus: Kristaus žengimą į dangų, mokymą apie maldą, mokinius, siunčiamus skelbti Evangeliją, ir kitas reikšmingas Jėzaus gyvenimo akimirkas. Knyga pateikta paprasta ir vaikams suprantama kalba, todėl ji tampa puiki priemonė šeimoms diskutuoti apie tikėjimą.

Kiekvienas knygos skyrius apima Jėzaus gyvenimo momentą, pateiktą kaip Evangelijos ištrauką, kurią papildo vaikų ir suaugusiųjų dialogai. Ši forma padeda suprasti Dievo žodį per paprastas, bet reikšmingas diskusijas.

Pagrindiniai skyriai ir jų turinys:

  1. Kristaus Žengimas į dangų (Mt 28, 16–20): Dominykas ir Benedikta aptaria Jėzaus žengimą į dangų. Dominykas svarsto, ar Jėzus galėjo pakilti su sparnais, tačiau Benedikta paaiškina, kad Jėzus yra ne tik Dievas, bet ir žmogus, o Dievo dangus reiškia ne tik fizinę erdvę, bet ir visus gerus darbus, kuriuos Jėzus paliko mokyti.
  2. Viešpaties Žengimas į Dangų (Lk 24, 46–53): Šiame skyriuje Dominykas mąsto, ar Jėzus buvo lakūnas, jei pakilo į dangų. Dialoge Benedikta paaiškina, kad Jėzus kaip Dievo sūnus neturėjo naudoti oro baliono ar lėktuvo – jis tiesiog nuėjo į dangaus karalystę pas Dievą. Tai skatina vaikus giliau mąstyti apie dangaus karalystės prasmę.
  3. Evangelijos žinią nešame kitiems (Mk 6, 7–13): Tėčio klausimai vaikams skatina mąstyti apie Jėzaus mokinių misiją skelbti Evangeliją. Dominykas ir Benedikta svarsto, kodėl mokiniai siunčiami po du, kodėl jie nieko nesineša, ir kaip tai susiję su tikėjimu Dievo pagalba.
  4. Jėzus moko melstis (Lk 11, 1–13): Čia aptariama maldos svarba. Vaikai dalijasi, ką jie prašo Dievo per maldą, o dialoge pabrėžiama „Tėve mūsų“ maldos reikšmė ir jos gili prasmė, kurią Jėzus mokė savo mokinius.
  5. Jėzus pašaukia žvejus (Lk 5, 1–11): Skyrius skirtas Jėzaus mokinių žvejams, kuriems reikėjo kantrybės ir tvirtumo. Dominykas ir Benedikta aptaria žvejybos kantrybės svarbą, taip pat svarstydami, kaip šis pasakojimas pritaikytas jų kasdienybėje.

Kūrybiškumas ir dialogai

Vienas iš knygos išskirtinumų yra jos dialogų formatas, kur vaikai aptaria Evangelijos temas su tėvais. Tai suteikia galimybę vaikams suprasti Jėzaus mokymus per jiems aktualius klausimus ir atsakymus. Vaikų klausimai yra natūralūs, dažnai humoristiški, pavyzdžiui, ar Jėzus buvo lakūnas, ar jam reikėjo sparnų, kad pakiltų į dangų. Šios diskusijos padeda vaikams formuoti gilesnį supratimą apie tikėjimą.

Kūrybiškumas knygoje taip pat atsiskleidžia per iliustracijas, kurios parengtos tam, kad būtų patrauklios mažiesiems skaitytojams. Iliustratorė Silvija Knezekytė nupiešė įkvepiančius piešinius, kurie padeda vizualizuoti aptariamas temas.

Šeimos tikėjimo kelionė

Knyga skatina šeimas gilinti savo ryšį su tikėjimu ir stiprinti šeimos narių santykius per bendrą Evangelijos žinios aptarimą. Ji yra puikus įrankis, skatinantis tėvus ir vaikus kartu skaityti Bibliją, diskutuoti apie Dievo mokymus ir juos pritaikyti kasdieniniame gyvenime.

Ši knyga tinka ne tik šeimoms, bet ir visiems, kurie nori pažinti Dievą artimiau, per paprastą kasdienybę suvokti Jėzaus mokymų gilumą. Ji parodo, kad tikėjimas yra ne tik didingas, bet ir kiekvienoje dienoje slypintis dalykas, o dangus gali nusileisti pas mus per gerus darbus ir maldas.

„Jėzus kyla į dangų“ – tai šeimai skirta knyga, kuri per paprastus dialogus tarp vaikų ir tėvų supažindina su Evangelijos žiniomis ir moko tikėjimo vertybių. Knyga suteikia galimybę šeimai kartu aptarti svarbiausias krikščioniškas tiesas ir gilinti tarpusavio ryšį per tikėjimo kelionę.