Knyga: Biblija, „Naujojo pasaulio“ vertimas

„Naujojo pasaulio“ Biblijos vertimas yra vienas išskirtinių Šventojo Rašto leidimų, išleistas Jehovos liudytojų. Šis Biblijos leidimas išsiskiria savo tikslumu, lengvumu skaityti ir aiškia kalba. Pirmą kartą išleistas 1950 m. anglų kalba, o vėliau išverstas į daugelį pasaulio kalbų, šis vertimas padėjo milijonams žmonių visame pasaulyje giliau suprasti Biblijos mokymus ir atskleisti Dievo tiesas.

Vertimo tikslas ir reikšmė

Šio Biblijos vertimo tikslas – pateikti kuo tikslesnį Dievo Žodžio atvaizdą šiuolaikine kalba. Jehovos liudytojai pabrėžia, kad „Naujojo pasaulio“ vertimas stengiasi perteikti Dievo žodžius tiksliai taip, kaip jie buvo užrašyti originaliuose rankraščiuose. Šis vertimas, paremtas hebrajiškais ir graikiškais rankraščiais, siekia aiškiai atspindėti Dievo valią ir mokymus. Skirtingai nuo kai kurių kitų vertimų, čia išlaikytas Dievo vardas „Jehova“ visose vietose, kur jis buvo užrašytas originaliuose tekstuose, taip suteikiant skaitytojui galimybę geriau pažinti Dievą asmeniškai.

Biblijos turinys

„Naujojo pasaulio“ vertimas apima visas 66 Biblijos knygas, suskirstytas į dvi pagrindines dalis: Senojo Testamento (Hebrajiškieji raštai) ir Naujojo Testamento (Graikiškieji raštai) knygas. Hebrajiškieji raštai pasakoja pasaulio sukūrimo istoriją, Izraelio tautos kilmę ir Dievo sandoras su žmonija, o Graikiškieji raštai išsamiai aptaria Jėzaus Kristaus gyvenimą, apaštalų darbą ir pirmųjų krikščionių bendruomenės raidą. Ši Biblijos versija taip pat pateikia pranašystes apie ateitį ir Dievo pažadus žmonijai.

Ką galima rasti Biblijoje?

Ši Biblija pateikia atsakymus į daugelį svarbių klausimų, su kuriais susiduria šiuolaikiniai žmonės. Tarp jų:

  1. Kas yra Dievas ir kaip galime Jį pažinti?
  2. Ar Biblija neprieštarauja mokslui?
  3. Kokia yra Biblijos pagrindinė tema?
  4. Koks yra Dievo pažadas žmonijai ir kokia mūsų ateitis?
  5. Kaip galime rasti vidinę ramybę ir tikrą laimę?

Šie klausimai ir daugelis kitų aptariami per visą Biblijos tekstą, padedant skaitytojui geriau suprasti Dievo mintis ir Jo planus žmonėms. Biblija taip pat suteikia praktinių patarimų, kaip tvarkyti kasdieninius iššūkius, šeimos santykius ir finansus, bei kaip siekti laimės ir dvasinio pasitenkinimo.

Vertimo unikalumas

„Naujojo pasaulio“ vertimas skiriasi nuo kitų vertimų savo atsidavimu Dievo Žodžio tikslumui. Jehovos liudytojai siekė išlaikyti kuo tiksliau Dievo mintis, išreikštas per pranašus ir apaštalus, ir išvengti bet kokių iškraipymų. Daug dėmesio skiriama kalbos paprastumui, kad Biblija būtų lengvai suprantama tiek tiems, kurie ją studijuoja pirmą kartą, tiek tiems, kurie jau ilgą laiką gilinosi į Šventąjį Raštą.

Vertimas taip pat remiasi šiuolaikinėmis lingvistikos studijomis, kurios padėjo išvystyti dar tikslesnę Dievo Žodžio interpretaciją. Dievo vardas „Jehova“ atkurta visose vietose, kur jis pasirodo originaliuose tekstuose, siekiant pabrėžti Dievo asmeniškumą ir Jo ryšį su žmonija.

Ši Biblijos versija yra prieinama visiškai nemokamai, ir ją galite atsisiųsti PDF formatu tiesiai iš mūsų svetainės. Tai unikali galimybė turėti Dievo Žodį savo kompiuteryje, telefone ar planšetėje ir skaityti jį bet kuriuo metu. Nesvarbu, ar ieškote atsakymų į gyvenimo klausimus, ar norite giliau suprasti Šventąjį Raštą, šis vertimas padės jums atrasti Dievo tiesas ir Jėzaus Kristaus mokymus.