Kas yra Babilono nubaudimas

Apreiškime Jonui knygoje, Babilono nubaudimas yra simbolinė vizija, vaizduojanti pasaulio ir religinių nuodėmių galutinį baudimą. Babilonas, kaip simbolis, dažnai vaizduojamas kaip didžioji nuodėminga sistema ar imperija, kuri priešinasi Dievo planams ir išnaudoja žmoniją.

Babilono nubaudimo Vizija

1. Babilonas kaip simbolis:

  • Babilonas simbolizuoja pasaulio nuodėmingą sistemą, kuri priešinasi Dievo valiai. Tai gali būti suvokiama kaip prabangi, materialistinė, moralinė ir dvasinė nuodėmės forma, kuri yra priešinga Dievo principams.

2. Babilono nubaudimo aprašymas:

  • Apreiškimo Jonui 17:1-2: „Ir atėjo vienas iš septynių angelų, turinčių septynias taures, ir kalbėjo su manimi, sakydamas: ‘Ateik, ir parodysiu tau, kaip bus nubaudžiama didžioji palaiminimo moteris, sėdinti ant daugelio vandenų. Su ja ištvirkavo žemės karaliai, ir žemės gyventojai buvo girti iš jos palaimos.’“
  • Apreiškimo Jonui 18:2: „Ir jis šaukė galingu balsu, sakydamas: ‘Krito, krito didysis Babilonas ir tapo demonų buveine, visų netyrų dvasių kalėjimu ir visų nešvarių ir nešvariu paukščių kalėjimu.’“

3. Babilono žlugimo aprašymas:

  • Apreiškimo Jonui 18:21: „Ir vienas stiprus angelas pakėlė akmenį, kaip milžinišką malūno akmenį, ir metė jį į jūrą, sakydamas: ‘Taip greitai bus numesta Babilonas, didysis miestas, ir neberas jam vietos.’“
  • Apreiškimo Jonui 18:10: „Klausydamasis jos kančių, įvykių aprašymo, karaliai, kurie su ja ištvirko, ir prekybininkai bus susirūpinę, ir, matydami degantį miestą, jie šauks ir sakys: ‘Ką, ką šis didysis miestas?’“

4. Babilono nubaudimo prasmė:

  • Moralinis ir dvasinis pamokymas: Babilono žlugimas simbolizuoja pasaulio nuodėmingo ir neteisingo elgesio pabaigą bei Dievo teismo atėjimą. Tai yra priminimas apie moralinės ir dvasinės korupcijos galutinį nubaudimą.
  • Teisingumo išraiška: Tai taip pat atspindi Dievo teisingumo išraišką, kuris atlygina už nuodėmes ir moralinį neteisingumą.

5. Kontekstualizacija:

  • Istoriniai kontekstai: Babilonas istoriškai buvo galinga imperija, žinoma dėl savo nuodėmingo elgesio ir moralinio nuosmukio. Apreiškime Jonui šis simbolis naudojamas, kad parodytų visų pavidalų ir laikotarpių nuodėmingų sistemų nubaudimą.

Babilono nubaudimo vizija Apreiškime Jonui knygoje vaizduoja didelės nuodėmingos sistemos galutinį teismo ir sunaikinimo momentą. Babilonas simbolizuoja pasaulio nuodėmes ir moralinį nuosmukį, ir šio žlugimo vaizdavimas pabrėžia Dievo teisingumo ir galutinės pergalės prieš blogį atėjimą.