Kaip Dievas prailgino dieną

Įvykis, kai Dievas prailgino dieną Jozuės prašymu, yra aprašytas Jozuės knygoje Sename Testamente, ir jis laikomas stebuklu, kuriuo Dievas suteikė Izraelio kariams papildomą laiką pergalėti savo priešus.

Įvykio Aprašymas:

Jozuės knyga aprašo, kaip Izraelitai kovėsi su Amoritiečiais, kurie buvo užpuolę Gibeoną, miestą, su kuriuo Izraelitai buvo sudarę taikos sutartį. Dievas pažadėjo Jozuei padėti laimėti kovą, ir Izraelitai pavyko nugalėti savo priešus, tačiau kova dar nebuvo baigta.

Stebuklas:

Jozuė, matydamas, kad diena artėja prie pabaigos ir jis dar nėra visiškai laimėjęs kovos, kreipėsi į Dievą su malda, prašydamas, kad Saulė liktų danguje, kad jis turėtų daugiau laiko nugalėti priešus. Dievas atsakė į Jozuės maldą stebuklu – prailgino dieną, kad Izraelitai galėtų baigti kovą ir laimėti.

Citatos iš Jozuės Knygos:

  1. Jozuės 10:12-14:
  • „Tą dieną, kai Viešpats atidavė Amoritiečius į Izraelio vaikų rankas, ir Izraelis įveikė juos, Jozuė kalbėjo Viešpačiui, kai buvo išsidėstę priešai: „Saulė, sustok danguje, ir mėnulis – Ajalone! Ir Saulė sustojo, ir mėnulis sustojo, kol tauta keršijo savo priešams. Argi tai nėra parašyta Jozuės knygoje? Saulė stovėjo vidury dangaus ir neskubėjo nusileisti iki pat vakaro. Niekada nebuvo tokio dienos, nei tokios nakties, kad Viešpats klausytų žmogaus balsą, kaip šiuo atveju.“

Religinė ir Simbolinė Reikšmė:

  1. Dievo Galia:
  • Šis stebuklas pabrėžia Dievo galią ir Jo sugebėjimą keisti gamtos dėsnius, kad atitiktų Jo planus ir pažadus. Tai rodo, kad Dievas yra aktyvus ir įsikiša į žmonių gyvenimus, kad išpildytų savo pažadus.
  1. Tikėjimo Stiprinimas:
  • Stebuklas stiprina Izraelio tautos tikėjimą ir pasitikėjimą Dievu. Jozuės prašymas ir Dievo atsakas į jį rodo, kad Dievas klausosi savo žmonių maldų ir yra pasirengęs padėti tiems, kurie remiasi Jo galia.
  1. Istorinė Relikvija:
  • Ši istorija taip pat simbolizuoja pergalę prieš priešus, kurią Izraelitai pasiekė, turėdami Dievo pagalbą, ir ji buvo įtraukta į Izraelio tautos kolektyvinę atmintį kaip įrodymas apie Dievo pagalbą ir stebuklus.

Šis stebuklas yra vienas iš labiausiai žinomų Dievo įsikišimo pavyzdžių Biblijoje ir dažnai cituojamas kaip įrodymas apie Dievo galybę ir Jo ištikimybę savo pažadams.