Kas yra pirmos pasaulio 6 dienos?

Pirmos pasaulio šešios dienos yra aprašytos Biblijos Pradžios knygoje (Genesis) ir nusako, kaip Dievas sukūrė pasaulį ir viską, kas jame yra. Ši istorija yra centrinė daugelyje krikščioniškų ir judaistinių tradicijų, ir ji suteikia supratimą apie pasaulio kilmę ir Dievo kūrybinį veiksmą. Kiekviena diena apibūdina konkretų kūrybos aktą. Štai kaip aprašyta pirmosios šešios pasaulio kūrimo dienos:

1. Pirma diena: Šviesa ir Tamsa

  • Kūrimas: Dievas sukūrė šviesą ir atskyrė ją nuo tamsos. Tai buvo pirmasis Dievo kūrybos aktas, sukuriant dieną ir naktį.
  • Biblijos tekstas: „Dievas tarė: ‘Tebūna šviesa!’ Ir šviesa atsirado. Dievas pamatė, kad šviesa buvo gera, ir Dievas atskyrė šviesą nuo tamsos. Dievas šviesą pavadino diena, o tamsą pavadino naktimi.“ (Pradžios knyga 1:3-5)

2. Antra diena: Dangaus Skyrimas

  • Kūrimas: Dievas sukūrė dangaus skliautą, kuris atskyrė vandenis, esančius virš dangaus, nuo vandenų, esančių žemėje.
  • Biblijos tekstas: „Dievas padarė dangaus skliautą ir atskyrė vandenis, esančius po skliautu, nuo vandenų, esančių virš skliauto. Taip ir buvo.“ (Pradžios knyga 1:6-8)

3. Trečia diena: Žemės Atsiradimas ir Augalai

  • Kūrimas: Dievas surinko vandenis, kurie buvo po dangaus skliautu, į vieną vietą, ir iš šių vietų atsirado sausuma. Taip pat Dievas sukūrė augalus, medžius ir visus želdinius.
  • Biblijos tekstas: „Dievas tarė: ‘Tebūna sausuma!’ Ir sausuma atsirado. Dievas sausumą pavadino žeme, o vandenų surinktą vietą – jūra. Dievas pamatė, kad tai buvo gera. Dievas tarė: ‘Tebūna žemėje žolė, auganti augalija, vaismedžiai, duodantys vaisių pagal jų rūšis.’“ (Pradžios knyga 1:9-13)

4. Ketvirta diena: Saulė, Mėnulis ir Žvaigždės

  • Kūrimas: Dievas sukūrė dangaus šviesulius – saulę, mėnulį ir žvaigždes, kad jie būtų laikomi dienos ir nakties ženklai ir kad reguliuotų metų laikus.
  • Biblijos tekstas: „Dievas padarė du didžiuosius šviesulius: didesnį, kad valdytų dieną, ir mažesnį, kad valdytų naktį, ir žvaigždes. Dievas nustatė juos danguje, kad šviesintų žemę.“ (Pradžios knyga 1:14-19)

5. Penkta diena: Žuvys ir Paukščiai

  • Kūrimas: Dievas sukūrė vandens gyvybę, įskaitant žuvis ir kitus vandens gyventojus, bei danguje skrendančius paukščius.
  • Biblijos tekstas: „Dievas tarė: ‘Tebūna vandenyse gyvybė, ir paukščiai skrenda virš žemės dangaus skliauto.’ Dievas sukūrė didžiuosius jūrų gyventojus ir visų rūšių gyvybę, kuri judėjo vandenyje, ir visų rūšių paukščius. Dievas pamatė, kad tai buvo gera.“ (Pradžios knyga 1:20-23)

6. Šešta diena: Žemės Gyventojai ir Žmogus

  • Kūrimas: Dievas sukūrė sausumos gyvybę, įskaitant žvėris, gyvūnus ir žmones. Žmonės buvo sukurti pagal Dievo įvaizdį ir buvo paskirti rūpintis viskuo, kas buvo sukurta prieš juos.
  • Biblijos tekstas: „Dievas tarė: ‘Tebūna žemėje gyvūnai pagal jų rūšis: gyvūnai, ropliai, žvėrys.’ Taip ir buvo. Dievas sukūrė žmogų pagal savo įvaizdį, pagal Dievo įvaizdį sukūrė jį; sukūrė juos vyrą ir moterį.“ (Pradžios knyga 1:24-31)

7. Septinta diena: Poilsis

  • Poilsio Dieną: Po šešių kūrybos dienų Dievas ilsėjosi. Ši diena buvo šventa ir paskirta poilsiui.
  • Biblijos tekstas: „Dievas baigė savo darbą, kurį buvo padaręs, ir septintą dieną ilsėjosi nuo savo darbo. Dievas palaimino septintą dieną ir paskyrė ją šventą, nes tą dieną ilsėjosi nuo visų savo darbų, kuriuos buvo padaręs.“ (Pradžios knyga 2:1-3)

Šios šešios kūrybos dienos išsamiai aprašo, kaip Dievas sukūrė visą pasaulį ir viską jame, parodant Dievo kūrybinį planą ir išmintį. Kiekviena diena turi ypatingą reikšmę ir yra laikoma Dievo kūrybos etapu.